Her alında kendine özgü ve kişiden kişiye değişebilen çizgiler olsa da, zaman geçtikçe bu çizgiler daha belirgin ve derin bir hal alabilir. Yaşlılığa bağlı olarak gevşeme ve sarkmanın oluşmasına paralel derinleşme de artar ve kaşların aşağı yönde ilerlemesi ile birlikte de daha yaşlı ve yorgun görünüm oluşur. Bu süreci hızlandıran en önemli etkenler sağlıksız beslenme, stres, sigara kullanımı, yetersiz cilt bakımı, hava koşulları, düzensiz yaşam ve yer çekimidir. Ancak bu süreç yapılan germe operasyonuyla geri alınarak düzeltilebilmektedir. Bu operasyonla alındaki çizgilerin minimum düzeye getirilmesi hedeflenir. Aşağıya doğru inmiş olan kaşlar kaldırılarak eski yerine getirilir ve bu kapsamda göz çevresi çizgilerinin bir bölümü giderilebilir.

Ameliyat süreci nasıldır?

Ameliyathane koşullarında endoskopik olarak saçlı deri içinde küçük kesilerle bu cerrahi gerçekleştirilmektedir. Genel  veya lokal anestezi ile gerçekleştirilen operasyon 1,5 ila 2 saat arasında sürmektedir. Ameliyat sonrasında aynı gün eve dönebilmek mümkündür.

İyileşme süreci nasıldır?

Ameliyat sonrası alnın ve gözlerin etrafında şişlikler ve morluklar olabilse de bu süreç geçicidir. Uyuşukluk ve gerginlik hissi ile morarmalar iki hafta içerisinde ortadan kalkar.

Nadir durumlarda ameliyat sonrası rötuş gerekebilmektedir. Onun dışında kişinin operasyonun 2 hafta sonrasında işine dönmesinde ve makyaj yapabilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.  Ancak en az 2 ay boyunca ağır egzersiz, dış darbeler ve direkt güneş ışınından kaçınmak gerekir. Ameliyatın kalıcılığı kişiye göre değişkendir. Yerçekimi etkisi nedeniyle 10 yıl kadar sürebilirken, bazı kişilerde ömür boyu da kalıcı olabilmektedir.